DIPÒSIT DIGITAL DE MANEL TARÉS LAGUNAS


La introducció del règim borbònic a la vila de Cambrils. De la Guerra de Successió a les reformes dels anys seixanta del segle XVIII

2013-08-26 12:43

Aquesta obra és fruit del treball dut a terme al llarg d’una bona colla d’anys amb la fi d’ampliar el coneixement de la societat de Cambrils de l’Antic Règim. El seu àmbit cronològic comprèn la Guerra de Successió i les dècades següents d’implantació del règim borbònic, des de la Nova Planta fins a les reformes municipals del regnat de Carles III.

La recerca ha estat realitzada a partir de l’estudi exhaustiu de fonts documentals molt diverses, que ha permès construir una mena de microhistòria total de la societat cambrilenca de l’època. En efecte, es recullen aspectes molt diversos (polítics, econòmics, socials, culturals, etc.), per als quals es formulen explicacions i es plantegen hipòtesis interpretatives. Al seu torn, s’expliciten les interrelacions entre la dinàmica local i la dels municipis del voltant, de manera que s’acaba obtenint una imatge vívida del segle XVIII d’una de les viles més importants del Camp de Tarragona.

El llibre té la voluntat d’incitar nous estudis i recerques amb la finalitat d’aprofundir el coneixement historiogràfic de Cambrils i el seu entorn.

—————

Retorna